Gravsten

Gravsten

Gravstenen eller minnesvården är en bestående symbol. För kommande generationer bevarar och hedrar den minnet av någon som stod oss nära i livet. Därför är det helt naturligt att känna sig osäker i valet av gravsten.

Vi kan lotsa dig genom alla valmöjligheter på en gravstens utseende; formen, storleken, färgen, stenmaterialet, stilar och symboler. Ni kan se bilder, prover på granit i olika färger, ytbehandlingar, stilar och symboler. Vi har också kataloger över olika gravstenar som du kan välja mellan.

Tänk på var stenen skall placeras när du väljer bearbetning. En gravsten placerad under t ex ett träd utsätts för nersmutsning och måste rengöras regelbundet. En sten som har en slät yta, t ex polerad, håller sig ren och snygg längre än en sten med råhuggen och grov yta. Här kan vi på begravningsbyrån och stenhuggeriet vägleda er i valet.

Vi sammanställer dina önskemål och återkommer med en ritning och prisuppgift. Vi kan även hjälpa dig som vill omarbeta en befintlig minnesvård. Vi är ombud åt det lokala stenhuggeriet AB J. Thorns Stenhuggeri. Titta gärna på deras hemsida och hämta inspiration om gravstenar.