Minnesstund

Det kan vara skönt att få träffas under mer avspända former efter begravningsakten för att minnas den bortgångne på olika sätt, vanligen över en kopp kaffe eller en bit mat. Ibland träffas bara de närmast sörjande och ibland så inbjuder man släkt och vänner att närvara.

På begravningsbyrån kan vi hjälpa till med att föreslå lokal och förtäring samt sköta alla bokningar. Ofta finns det också personal som sköter dukning, servering och diskning.

Gäster kan anmäla sig till minnesstunden direkt här på vår hemsida. Formuläret för anmälan till minnesstund hittar du här.

Vad bjuder vi på?

Ni kan bjuda på allt från kaffe och kaka till en flerrättersmeny. Varje tillfälle är unikt, det finns vissa saker som påverkar, t.ex. om många gäster rest långt, vilken tid på dagen det är och framförallt vad som skall speglas i minnesstunden och hur mycket kraft ni som anhöriga har.

Tips och idéer

Ni kan dekorera ett litet minnesbord med ett foto och/eller någon symbol eller sak som speglar den avlidne. På bordet kan ni också lägga en minnesbok där gästerna kan skriva några personliga ord.

Kommer det många gäster som inte känner varandra så kan en buffé skapa trivsel, för då kan gästerna naturligt röra sig och prata med varandra.

Givetvis kan ni vara i sitt hem, detta kan vara ett alternativ som känns personligt och tryggt och ni kan ges möjlighet att lämna sällskapet en stund om ni tycker att det känns tungt och jobbigt.