Blommor

När någon går bort påverkar det inte bara de allra närmaste, utan också er som har en relation till den avlidne eller den avlidnes familj. Det kan vara i egenskap av vän, arbetskamrat, släkting, granne eller vårdpersonal. När ni är i den situationen uppstår förmodligen en rad frågor som rör såväl sorg som kontakten med de anhöriga och själva begravningen.

Ibland vill man hedra minnet av någon genom att ordna med blommor till begravningen. Vänder du dig till oss får du reda på vilken eller vilka blomsterhandlare som kan hjälpa till med leverans.

Blommor före begravningen, kondoleansblommor, att skickas till hemadressen, beställer ni enklast hos er blomsterhandlare.

Buketter och kransar till begravningen beställer du genom oss på begravningsbyrån eller av en blomsterhandlare minst några dagar före begravningen beroende på ditt val av arrangemang. Flera personer kan gå ihop om en krans eller bukett. Det är vanligt att man skriver en hälsning på kort eller band.

En liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig och det är idag lika vanligt att män som kvinnor använder det som en hälsning.