Gravsten

Gravstenen eller minnesvården är en bestående symbol. För kommande generationer bevarar och hedrar den minnet av någon som stod oss nära i livet. Därför är det helt naturligt att känna sig osäker i valet av gravsten.

Vi kan lotsa dig genom alla valmöjligheter på en gravstens utseende; formen, storleken, färgen, stenmaterialet, stilar och symboler. Ni kan se bilder, prover på granit i olika färger, ytbehandlingar, stilar och symboler. Vi har också kataloger över olika gravstenar som du kan välja mellan.

Tänk på var stenen skall placeras när du väljer bearbetning. En gravsten placerad under t ex ett träd utsätts för nersmutsning och måste rengöras regelbundet. En sten som har en slät yta, t ex polerad, håller sig ren och snygg längre än en sten med råhuggen och grov yta. Här kan vi på begravningsbyrån och stenhuggeriet vägleda er i valet.

Vi sammanställer dina önskemål och återkommer med en ritning och prisuppgift. Vi kan även hjälpa dig som vill omarbeta en befintlig minnesvård. Vi är ombud åt det lokala stenhuggeriet AB J. Thorns Stenhuggeri. Titta gärna på deras hemsida och hämta inspiration om gravstenar.

Qr-kod

Med hjälp av en QR-kod och en smartphone kan man nu direkt vid graven besöka den avlidnes digitala minnessida på nätet.

Produkten, som kallas QR-bricka, finns nu tillgänglig för beställning här.

Via en app scannar man av streckkoden med telefonen och kommer då direkt till en webbsida, en film, en minnessida eller ett foto-kollage.

QR-brickan kan beställas med eller utan bild och klistras fast på gravstenen med ett speciallim som inte skadar stenen och den går också lätt att få bort. Den är dessutom liten och diskret och stör inte gravstenens övriga dekorationer. Beställ QR-brickan här hos vår samarbetspartner InMemory

Titta på filmen om QR-brickan. Det kan ta en stund att ladda filmen som öppnas i ett nytt fönster.